onsdag 21. november 2012

En dag i NRK

For ikke så lenge siden var vi og besøkte NRK, og fikk en omvisning på huset. Likevel så vi bare en brøkdel av det, for dette er et av Norges mest avanserte og største bygg, så vi hadde ikke hatt tid til å få en grundig omvisning. Vi ble fortalt at folk som har jobbet der i opptil flere år enda gikk eg bort fra tid til annen. Noe som er ganske spesielt(...)

By Jan-Arve Overland
Vi var innom studioene hvor nyheter og programmer blir spilt inn, og  jeg må innrømme at det var veldig spesielt og se det med egne øyne og ikke igjennom TV-skjermen hjemme i sofaen. Jeg ble veldig overrasket over hvor mye ledninger det var på gulvet, hvor mye lys og apparater det hang fra taket og ikke minst de avanserte filmapparatene. 

Vi snakket også med to kjente menn som jobber i NRK (Pål Gordon Nilsen og Arne Scheie), hvor vi fikk vite litt om hvordan NRK fungerer og hvordan man kan klatre seg oppover 
for å til slutt ha NRK som arbeidsplass o.l., noe som var ganske morsomt!

Man satt igjen med ganske mye informasjon om hvordan TV-sendinger fungerer, og hvordan det blir gjort i praksis da vi så på Lindmo på slutten av kvelden. Det meste av arbeidet blir faktisk gjort i forkant, og selve innspillingen er nesten egentlig bare den siste finish'en (om man ikke tenker på redigering i etterkant i talkshow o.l). Alt i alt en lærerik og spennende dag!

By Jan-Arve Overland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar